Σεμινάριο Δημόσιας Ομιλίας & Ρητορικής

Το Σεμινάριο Δημόσιας Ομιλίας & Ρητορικής δίνει έμφαση στην πρακτική εξάσκηση, αλλά και την θεωρητική παρουσίαση της τέχνης του προφορικού λόγου. Οι συμμετέχοντες, μέσα από μια βιωματική προσέγγιση, μαθαίνουν πώς να εκφράζουν εύγλωττα τις σκέψεις τους και να επικοινωνούν αποτελεσματικά. Οι κατάλληλα σχεδιασμένες ασκήσεις και η συνεχής καθοδήγηση του εκπαιδευτή, βοηθούν τους συμμετέχοντες να βελτιωθούν σημαντικά κατά την διάρκεια του εργαστηρίου. Στο σεμινάριο μπορείτε να αναπτύξετε τις σκέψεις σας, να χρησιμοποιήσετε την φαντασία σας και να πείτε όμορφες ιστορίες, με τον δικό σας τρόπο…

Στην εποχή μας η ευχέρεια στον προφορικό λόγο, και η σαφής και δομημένη σκέψη που προαπαιτούνται, αποτελούν σημαντικές δεξιότητες για έναν άνθρωπο. Στις μέρες μας, αυτό που βοηθάει τους ανθρώπους στον επαγγελματικό βίο, δεν είναι τόσο οι επίσημοι τίτλοι σπουδών, όσο οι κοινωνικές δεξιότητες, δηλαδή η ικανότητα ενός ανθρώπου να εκφράζει τις ιδέες του και να συνεργάζεται. Παλαιότερα πίστευαν ότι οι άνθρωποι που τα καταφέρνουν καλλίτερα στον προφορικό λόγο και στις διαπροσωπικές σχέσεις, είχαν κάποιο «χάρισμα». Ωστόσο, με την κατάλληλη καθοδήγηση και εκπαίδευση, όλοι οι άνθρωποι μπορούν να βελτιώσουν τις κοινωνικές δεξιότητες τους και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Μετά την πρώτη εξοικείωση με την Δημόσια Ομιλία, θα μάθουμε πώς να εκφωνούμε ωραίες ομιλίες μπροστά σε κοινό. Θα μάθουμε όλα τα απαραίτητα βήματα, από την προετοιμασία μέχρι την εκφώνηση της ομιλίας σε μια γεμάτη αίθουσα.